• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Πρόγραμμα "eTwinning"

Σχολική Χρονιά 2016 -2017

Title of the project:   Let's sing and dance ΝΟΤ only for Christmas but also for spring and nature

 

Twinspace of the project

 

 

 

 

Σχολική Χρονιά 2013 - 2014

Το σχολείο μας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “eTwinning” το οποίο έχει ως στόχο όχι μόνο τη συνεργασία εκπαιδευτικών από διάφορες χώρες, αλλά και την ανάπτυξη ενός κοινού έργου (project). Κατά τη φετινή σχολική χρονιά (2013-14) έχουμε συνεργάτες από 8 σχολεία της Ευρώπης (Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία). Τίτλος του project: “Let’s present a fairytale from our country to Europe”.                                                                                                                                          Στα πλαίσια του πιο πάνω έργου, η κάθε χώρα αρχικά παρουσίασε το σχολείο της και την περιοχή στην οποία αυτό βρίσκεται. Στη συνέχεια επέλεξε ένα παραδοσιακό παραμύθι, για να το μοιραστεί με τους συνεργάτες της. Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας έχει επιλέξει το κυπριακό παραμύθι: « Η άρρωστη πριγκίπισσα». Η επιλογή του συγκεκριμένου παραμυθιού έγινε στα πλαίσια της προώθησης του υπό έμφαση στόχου «Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ», αφού στο παραμύθι εξιστορείται ο θρύλος για το κτίσιμο του μοναστηριού του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, στον Πενταδάκτυλο από τη βενετσιάνα αρχόντισσα,  Μαρία Ντε Μολίνο.
Έτσι, κατά την επεξεργασία του παραμυθιού δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να μελετήσουν την ευρύτερη περιοχή του Πενταδακτύλου και να γνωρίσουν και άλλους θρύλους και παραδόσεις που σχετίζονται με αυτόν.
Στη συνέχεια προκηρύχθηκε διαγωνισμός στο σχολείο για την εικονογράφηση του παραμυθιού. Τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρουσίασαν με ποικίλους τρόπους την άρρωστη πριγκίπισσα, το κάστρο όπου διέμενε μετά την αρρώστια της και το πώς αυτή θεραπεύτηκε σε μια θαυματουργή πηγή. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού επιλέγηκαν οι καλύτερες ζωγραφιές, οι οποίες επένδυσαν την ψηφιακή παρουσίαση του παραμυθιού. Η ψηφιακή αυτή παρουσίαση εμπλουτίστηκε με διαλόγους, μουσική, αλλά και με σύντομη μετάφραση του παραμυθιού στα αγγλικά.
Με την ολοκλήρωση των παραμυθιών από όλες τις χώρες, θα δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook), το οποίο θα μοιραστεί ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Έτσι, θα δοθεί η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να γνωρίσουν παραμύθια από άλλες χώρες και να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους.
Επιπρόσθετη δράση στα πλαίσια του πιο πάνω έργου ήταν η δραματοποίηση του παραμυθιού και η θεατρική παράσταση που ανέβηκε από παιδιά του σχολείου στις 16 Μαΐου 2014. Κατά την εκδήλωση, δόθηκε επίσης η ευκαιρία στους γονείς που παρευρέθηκαν να ενημερωθούν για το έργο και να απολαύσουν την παράσταση μαζί με τα παιδιά όλου του σχολείου.

Δείτε την παρουσίαση που ετοίμασαν τα παιδιά για το σχολείο μας:

Δείτε ακόμη τη ψηφιακή παρουσίαση του παραμυθιού, έτσι όπως ετοιμάστηκε από τα παιδιά: